Doar Comenzi Telefonice

Bucataria Libaneza

2016-05-29 07:47:23 3145 vizualizari

Pe scurt, bucataria libaneza de aici este un amestec de ingrediente din diferite regiuni, o mixtura bogata în arome si culori, o alternativa gustoasa si sanatoasa, pe placul multora. De la carne la cele mai proaspete fructe, de la legume la ulei de masline si mirodenii exotice, meniul libanez va va uimi prin simplitate, dar si prin diversitate. Într-adevar, varietatea ingredientelor folosite si modul simplu de prelucrare, au facut ca aceasta bucatarie sa fie considerata pe drept cuvânt drept una dintre cele mai sanatoase de pe mapamond. Ca sa va faceti o idee despre bucataria Libanului, trebuie mai întâi sa gustati salata de cereale cu rosii, menta si patrunjel („tabbouleh”), („fatus”), pasta de naut cu susan („humus”), salata de vinete cu susan si rodii („mutabbal”) si neaparat „sarmalutele” în frunze de vita de vie. Ca în întreaga lume araba, orice sos si aproape orice fel de mâncare se serveste cu lipie; include cantități mari de usturoi și ulei de măsline, adesea condimentate cu suc de lămâie.  Uleiul de măsline, ierburile, usturoiul și lămâia sunt arome tipice găsite în dieta libaneză. Pâinea prăjită din Liban, numită pita, este o bază pentru fiecare masă libaneză. Deși fructele proaspete simple sunt adesea servite spre sfârșitul unei mese libaneze, există și desert, cum ar fi baclava și cafeaua. Deși baclava este desertul cel mai cunoscut la nivel internațional, există o mare varietate de deserturi libaneze.. 

În Liban, foarte rar sunt băuturile servite fără a fi însoțite de alimente. Similar cu tapasurile din Spania, mezelurile din România și aperitivo din Italia, mezze este o serie de mâncăruri mici plasate în fața oaspeților, creând o gamă de culori, arome, texturi și arome. Acest stil de a servi alimente este mai puțin o parte din viața de familie decât este de divertisment și cafenele. Mezze poate fi la fel de simplu ca legumele crude sau murate, hummus, baba ghanouj și pâinea sau poate deveni o masă completă, care constă din fructe de mare marinate la grătar, carne îmbibată, o varietate de salate fierte și crude și un aranjament de deserturi.

Bucătăria libaneză este una veche și o parte din bucătăria levantină. Multe feluri de mâncare din bucătăria libaneză pot fi urmărite de mii de ani în epoca epocii romane și feniciene. Mai recent, bucătăria libaneză a fost influențată de diferitele civilizații străine care au avut putere. Din 1516 până în 1918, turcii otomani au controlat Libanul și au introdus o varietate de alimente care au devenit de baza în dieta libaneză, cum ar fi gătitul cu miel.


 

.